Van idee, naar uitvoering, naar een nieuw winkelcentrum

Winkelcentrum de Klop, Utrecht

Over mij

Mijn naam is Jorine de Soet. Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam in het winkelvastgoed en centrumgebieden. Sinds januari 2002 doe ik dat vanuit mijn eigen bedrijf: KIR, Kordaat in Ruimte.

Samenwerken?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wenst of liever vooraf persoonlijk contact?

Project Informatie

Begin 2014 werd Jorine benaderd door de gemeente Utrecht met de vraag na te gaan welke kansen er waren voor winkelcentrum de Klop in de Utrechtse wijk Overvecht. Overvecht is een naoorlogse uitlegwijk met alle kenmerken van dit soort wijken: relatief veel vergrijzing door de oorspronkelijke bewoners en daarnaast kinderrijke gezinnen, waaronder vele van allochtone afkomst. Een omgeving waar het gemiddelde inkomen relatief laag ligt.
Jorine heeft een uitgebreide ruimtelijk-economische SWOT-analyse gemaakt en met alle exploitanten overlegd over hun bedrijf en hun ondernemerschap. Er bleken wel degelijk kansen voor het winkelcentrum, maar het overleg daarover was een aantal jaar geleden gestokt.
Jorine heeft de betrokken partijen opnieuw aan tafel gekregen en het vastgelopen overleg losgewrikt en nieuw leven ingeblazen. Dit heeft geleid tot een uitbreiding van de vestiging van LIDL en bereidheid tot investeren van andere eigenaren.
  • Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
  • Opdracht: Herontwikkelen winkelcentrum Overkapel
  • Wanneer: 2004 - 2006